Kinderkermis

De Kinderkermis is een ware traditie op de Jozefschool. Als de zomervakantie voorbij is en de Blokkerse kermis in zicht komt, gaan de kinderen van groep 6, 7 en 8 aan de slag. In kleine groepjes knutselen en timmeren zij erop los om een mooie attractie te maken voor de kinderen van de groepen 1 tot en met 5.

De Kinderkermis wordt ieder jaar gehouden op de woensdag van de Blokkerse kermis. De zelf gemaakte attracties worden opgesteld op het schoolplein en bij iedere attractie zijn prijzen te winnen. Deze prijzen halen de kinderen van de bovenbouw op bij familie, vrienden, kennissen en in de buurt.

De kinderen van de onder-, tussen- en middenbouw krijgen van hun juf attractiekaarten. Voor kinderen van buiten de school kunnen attractiekaarten gekocht worden voor een klein bedrag. Natuurlijk is er voor de kinderen limonade en zijn er versnaperingen. Voor ouders en andere bezoekers is er koffie/thee met een plak cake.

Aan het eind van de middag worden er vier prijzen uitgereikt voor
-de best bezochte attractie
-de origineelste attractie
-de mooiste attractie
-de beste opruimers.

De foto’s van deze groepjes zijn het hele jaar te bewonderen in de gang van de school.